Aktualno

Ob začetku novega šolskega leta

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

31.8.2020

Z začetkom novega šolskega leta bodo na cestah spet pogosteje tudi otroci. Vozniki, previdno na cesti!

Vsem skupaj želimo varen, uspešen in predvsem zdrav pričetek novega šolskega leta.

Več o pravilnem in varnem ravnanju v cestnem prometu si lahko preberete tudi na spletni strani Javne agencije za varnost prometa.

Tudi policisti pozivajo starše in voznike, naj dovolj pozornosti in skrbi učencem namenijo tudi oni. Otroci morajo vedeti kaj je varno in kaj nevarno, šolsko pot in posebnosti na poti morajo znati na pamet, nikar pa naj ne pozabijo na rumene rutice in kresničke, da bodo tudi dobro vidni. 

Starši lahko znanje otrok preverijo tudi preko poučne namizne igrice, ki so jo za otroke letos izdelali gorenjski policisti. Igra se po sistemu »človek ne jezi se«. Igrico natisnete in igrate s figurico ter kocko. Predstavlja šolsko  pot in na njej pasti, s katerimi se otroci najpogosteje srečujejo v prometu. Pomembne točke na šolski poti, označene z obarvanimi tačkami, so še dodatno obkrožene. Glede na barve tačk so na desni strani igre vprašanja, na katera mora otrok odgovoriti, če pride na obarvano tačko. Da bo igra bolj zabavnal, jo igrajte z otrokom in se med igro z njim pogovarjajte o prometu. Z igro otrok zaključi, ko pride na znak »Bravo, varno si prišel v šolo«.

Fotogalerija

Poučna namizna igrica, ki so jo za otroke letos izdelali gorenjski policisti
Šolski urnik s policijsko maskoto, policistom Leonom, ki bo otroke vsako jutro še dodatno opomnil na varno udeležbo v prometu
Dostopnost