Aktualno

Mobilna aplikacija #OstaniZdrav

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

26.8.2020

Vlada RS je tako kot več evropskih držav vzpostavila aplikacijo za varovanje zdravja in življenja ljudi #OstaniZdrav. Aplikacija je za uporabnike prostovoljna in brezplačna, prav tako je prilagojena slovenskim standardom varovanja osebnih podatkov.

Uvedba aplikacije je dodatni preventivni ukrep in ščiti tako zdravje posameznikov kakor javno zdravje. Njena uporaba je v veliko pomoč epidemiologom pri obvladovanju širjenja virusa. Aplikacijo si na pametne prenosne telefone namestimo povsem prostovoljno, v našem vsakdanu pa ima sicer še naprej osrednjo vlogo dosledno upoštevanje drugih preventivnih ukrepov: vzdrževanja zadostne medsebojne razdalje, rednega umivanja in razkuževanja rok in nošenja zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih in javnem prometu.

Aplikacija #OstaniZdrav pomaga pri zajezitvi in obvladovanju širjenja okužb z novim koronavirusom, zmanjšuje obremenjenost zdravstvenega sistema in tako omogoča, da država z milejšimi ukrepi obvlada virus.

Aplikacija #OstaniZdrav nas opozori, da smo bili v stiku z okuženim, zato obstaja večje tveganje, da smo se okužili tudi sami. Tako že takoj po opozorilu, ki ga prejmemo od mobilne aplikacije, ravnamo še bolj odgovorno: opazujemo svoje počutje in ob prvem zaznavanju simptomov stopimo v stik z osebnim zdravnikom, se ne družimo, še posebej ne z ranljivimi posamezniki, in še bolj dosledno izvajamo preventivne ukrepe (higiena rok in kašlja, nošenje mask in ustrezna medsebojna razdalja).

Vse pomembne informacije o aplikaciji #OstaniZdrav najdete na spletnem mestu Vlade Republike Slovenije.

Fotogalerija

Zakaj potrebujem aplikacijo #OstaniZdrav
Varovanje osebnih podatkov
Delovanje aplikacije
Delovanje aplikacije
Delovanje aplikacije
Delovanje aplikacije

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si

Dostopnost