Aktualno

Defibrator v domu na Lubniku in koči na Blegošu

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

28.7.2015

Planinsko društvo Škofja Loka obvešča, da sta Dom na Lubniku in Koča na Blegošu opremljena z avtomatskim defibrilatorjem, s čimer želijo obiskovalcem obeh točk zagotoviti večjo varnost na planinskih poteh.

V hribe in gore zahaja vedno več pohodnikov, ki včasih na napore niso dobro pripravljeni ali pa imajo zdravstvene težave, lahko tudi skrite. V obeh planinskih postojankah domu na Lubniku in koči na Blegošu želimo biti na možnost srčnega zastoja obiskovalcev pripravljeni.

V okolici obeh postojank, doma na Lubniku in koči na Blegošu so bili v preteklem času že primeri zastoja srca, nekateri žal tudi usodni. Upravni odbor PD Škofja Loka se je tako odločili, da obe postojanki opremimo z defibrilatorjem. Za pomoč pri nakupu smo poprosili podjetja, s katerimi  sodelujemo in so naklonjena društvenim dejavnostim.

Planinskemu društvu Škofja Loka je to uspelo s pomočjo donatorjev Zavarovalnica Triglav d.d. (Območna enota Kranj), LTH Castings d.o.o., Škofja Loka, Elektro Gorenjska d.d., Kranj in Knauf Insulation d.o.o., Škofja Loka.

V soboto 18.7.2015 smo na Lubniku ob postavitvi  avtomatskega defibrilatorja pripravili zahvalno prireditev za donatorje, ki so omogočili nakup naprav. Predsednik PD Škofja Loka Janez Pintar se jim je zahvalil za donacijo z željo, da bi defibrilator čim manj potrebovali.

Ob predaji defibrilatorjev v uporabo smo se obvezali, da bomo za upravljanje z njimi usposobili čim večje število obiskovalcev Lubnika in Blegoša. Posredovali bomo informacije čim širšemu krogu, da sta aparata na razpolago. Pomoč bo tako hitra in strokovna. Ker je aparat prenosen, se ga bo lahko uporabilo tudi na bližnjih planinskih poteh.

Zaključimo naj z izrečeno željo ob predaji defibrilatorja v uporabo, da se bo najbolj izplačal tedaj, ko reši srce pohodnika.

Srečno !

Planinsko društvo Škofja Loka

Članek v Gorenjskem glasu, 23. julij 2015

Dostopnost