Koledar dogodkov

Marec 2020

Predavanja »Ali se teme okolja tičejo vseh nas?« in projekcije večkrat nagrajenega dokumentarnega filma Smeti (Trashed) - PRESTAVLJEN

12.03.2020 17:00

Predavanje in projekcije filma so prestavljeni. Naknadni datum bodo sporočili. Hvala za razumevanje.

 

Razvojna agencija Sora d.o.o. v sodelovanju z Društvom Ekologi brez meja in partnerji projekta Lesni feniks vabi na predavanja »Ali se teme okolja tičejo vseh nas?« in projekcije večkrat nagrajenega dokumentarnega filma Smeti (Trashed).

 

Predavanja in projekcije filma bodo v februarju in marcu 2020 na različnih lokacijah na širšem Škofjeloškem območju:

  • V četrtek, 27. februarja, ob 17. uri v Škofji Loki, v Veliki sejni sobi UE Škofja Loka (1. nadstropje, Poljanska cesta 2, 4220 Škofja Loka). Predvajanje filma Smeti bo ob 18. uri.
  • V četrtek, 5. marca, ob 17. uri v Žireh, v Kulturnem središču Stare Žiri (Tabor 2, 4226 Žiri).
  • V četrtek, 12. marca, ob 17. uri v Gorenji vasi, v Sokolskem domu Gorenja vas (Mala dvorana, Poljanska cesta 87, Gorenja vas – Poljane). Predvajanje filma Smeti bo ob 18. uri.
  • V sredo, 18. marca, ob 17. uri v Železnikih, v Kulturnem domu Železniki (Trnje 39, Železniki). Predvajanje filma Smeti bo ob 18. uri.

 

Na predavanju »Ali se teme okolja tičejo vseh nas?« predsednice Ekologov brez meja, Urše Zgojznik, boste izvedeli, kateri so aktualni okoljski izzivi, ter se srečali s pojmi, kot so podnebne spremembe, krožno gospodarstvo in zero waste. Kaj lahko kot posamezniki naredimo za okolje,kako prilagoditi naše aktivnosti in kje se skrivajo rešitve za planet in ljudi?

 

V dokumentarnem filmu Smeti, ki je nastal v produkciji filmske družbe Blenheim Films, se igralec Jeremy Irons nameni raziskati razsežnosti in vplive globalne problematike odpadkov, ko na svojem potovanju okoli sveta obiskuje čudovite kraje, okrnjene zaradi onesnaževanja. Film ima slovenske podnapise in je bil predvajan tudi v Evropskem parlamentu.

 

Na dogodke se ni treba prijaviti in so brezplačni. Vabljeni vsi, ki vas zanimajo okoljske teme ali bi radi izvedeli več o problematiki odpadkov.

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si