Aktualno

Občini odobrena sredstva za trajno sanacijo PŠ in vrtca Sovodenj

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

31.7.2013

Na Občino Gorenja vas – Poljane smo danes prejeli  podpisano pogodbo s strani ministra za kmetijstvo in okolje, mag. Dejana Židana, za odpravo posledic obilnih deževnih padavin koncem lanskega leta. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je tako občini, kot poseben transfer z državne ravni občini  zagotovilo sredstva v višini 567.000,00 EUR za izvedbo sanacijskih ukrepov.

S temi sredstvi bomo izvedli trajno sanacijo z gradnjo obsežne pilotne stene, utrditvijo temeljnih tal pod objektom in sanacijo samega objekta. Na občini smo že pred časom izvedli izbiro izvajalcev za posamezna dela in pripravili vso potrebno tehnično dokumentacijo. Izvajalci bodo z deli pričeli takoj, že v času počitnic, saj na občini želimo čim več del opraviti v času, ko v objektu še ni otrok.
Po izvedeni sanaciji bodo dolgoročno varni šolski objekt z vrtcem, novo športno igrišče, osrednja prometna povezava v Novo Oselico, spodnja povezava v Laniše in dolino Podosojnice ter celotno širše področje stanovanjskih hiš nad šolskim objektom.
Zaključek del ob normalnem poteku del bo v treh mesecih.

Fotogalerija

Stabilizacija temeljnih tal pod vrtcem Sovodenj
Dostopnost