Aktualno

Župan povabljen na sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino v Državnem zboru

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

11.11.2016

Poslanska skupina SDS je sklicala nujno sejo na temo Problematika neustrezne športne infrastrukture v Republiki Sloveniji. Na seji so bili, poleg sklicatelja seje in članov matičnega odbora, prisotni še pristojna ministrica gospa Maja Makovec Brenčič, predsednik OKS g. Bogdan Gabrovec, g. Janez Urbanc iz Inštituta za športne gradnje, župan Občine Gorenja vas - Poljane g. Milan Čadež in drugi uradniki in funkcionarji, ki pokrivajo področje športa.
Župan Občine Gorenja vas - Poljane je izpostavil lokalni problem v Gorenji vasi, saj se v Osnovni šoli Ivana Tavčarja športna vzgoja izvaja v učilnicah, hodnikih, avli in 45 let stari telovadnici, ki že dolgo ne ustreza normativom.

Pojasnil je odločitev o načrtovani gradnji nove športne dvorane v Gorenji vasi v letih 2017-19. Načrtovano je že sofinanciranje gradnje s strani EKO sklada in Fundacije za šport, pričakuje pa tudi sredstva Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, saj bo objekt več kot polovično namenjen za šolsko in športno vzgojo.
Pozval je pristojno ministrico in poslance, da v proračunih za naslednja leta predvidijo sredstva za ta namen. Oglasil se je tudi naš poslanec g. Žan Mahnič, ki je pritrdil županu in izpostavil, da je že vložil amadma na proračun 2017 za dodatna sredstva za gradnjo športne infrastrukture v Slovenji, da je podhranjeno predvsem podeželje in da sta samo v Poljanski dolini nujno potrebni dve novi dvorani, to je v Gorenji vasi in Žireh.
Župana je poslanec g. Mahnič povabil v svojo pisarno in mu predstavil delo predsednika Odbora DZ za obrambo, seveda pa je beseda tekla tudi  o aktualnih skupnih projektih.

Fotogalerija

Dostopnost