Aktualno

Nameščena polnilnica za vozilo Prostofer

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

23.10.2020

Na parkirišču pod Sokolskim domom v Gorenji vasi je bila danes nameščena polnilna postaja za električna vozila, ki omogoča sočasno hitro polnjenje dveh vozil. Upravljalo jo bo podjetje Petrol, namenjena pa je tako za potrebe brezplačnih prevozov za starejše Prostofer, ki se bodo izvajali z električnim vozilom, kot tudi za vse zunanje uporabnike, ki jim bo prvih šest mesecev na voljo promocijsko polnjenje.

Občina je v preteklem mesecu izvedla celotno gradbeno predpripravo lokacije vključno z izgradnjo elektrokabelskih povezav s pripadajočo opremo in ureditvijo talnih označb. Na območju zelenice je bila dodatno nameščena tudi polnilnica za e-kolesa, ki je bila dodatno urejena tudi na območju prireditvenega prostora Stari vrh, kjer so jo v naravno okolje umestili z uporabo lesa. Štiri nova e-kolesa pa so v upravljanju Zavoda Poljanska dolina, kjer se je mogoče dogovoriti za izposojo.

Za prihodnji teden predviden zagon projekta Prostofer s slavnostnim prevzemom e-vozila in usposabljanjem prostovoljcev pa je bilo zaradi epidemije žal potrebno prestaviti vsaj za mesec dni, izveden pa bo takoj, ko bodo razmere to dopuščale.

Ob tej priliki se posebej zahvaljujemo vsem sedmim prostovoljcem, ki so se že odzvali povabilu k sodelovanju pri izvajanju prevozov za starejše za zagotavljanje osnovnih oskrbnih storitev, za kar je med občani že sedaj veliko zanimanje. Še vedno pa velja povabilo morebitnim novim prostovoljcem, ki bi želeli sodelovati v mreži Prostofer, da za nadaljnji dogovor pokličejo na telefonsko številko občine 04 51 83 100.

Fotogalerija

Električni avto za potrebe izvajanja projekta Prostofer. Foto: Bernard Strel
Polnilnica za e-kolesa na območju prireditvenega prostora Stari vrh, kjer so jo v naravno okolje umestili z uporabo lesa. Foto: Tomaž Trobiš
Dostopnost