Aktualno

Vloga podjetnika pri pripravi računovodskih izkazov za podjetja

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

29.7.2019

Razvojna agencija Sora d.o.o. v okviru projekta SPOT svetovanje Gorenjska vabi na usposabljanje z naslovom Vloga podjetnika pri pripravi računovodskih izkazov za podjetja.

KDAJ:
- ponedeljek, 16. 9. 2019 (od 17. do 19.15 ure)
- torek, 17. 9. 2019 (od 17. do 20. ure)
- sreda, 18. 9. 2019 (od 17. do 19.15 ure)

KJE: Velika sejna soba Upravne enote Škofja Loka, Poljanska cesta 2, Škofja Loka

IZ VSEBINE USPOSABLJANJA:
• Pravne podlage za pripravo letnega poročila ter obveznosti za poročanje iz letnih poročil za namene javne objave, državne statistike in davčne namene 
• Knjigovodske listine, poslovne knjige podjetja in letno poročilo za gospodarske družbe in zasebnike
• Pregled kategorij bilance stanja in informacijska vrednost tega izkaza za zunanje uporabnike 
• Kategorije izkaza poslovnega izida in informacijska vrednost tega izkaza za zunanje uporabnike 
• Priprava na letno poročilo (popis sredstev in obveznosti in drugi potrebni postopki)
• Obdavčitev samostojnih podjetnikov (obdavčitev dohodka iz dejavnosti, posebnosti pri normirancih) in obdavčitev gospodarskih družb (davek od dobička pravnih oseb)

O PREDAVATELJICI: Nataša Pustotnik je magistrica znanosti na področju podjetništva, univerzitetna diplomirana ekonomistka, certificirana poslovodna računovodkinja in podjetniška svetovalka. Zaposlena je kot direktorica svetovalnega podjetja Palma in drugi d.n.o., v okviru katerega izvaja tudi računovodske storitve za podjetnike, podjetja, društva in zasebne zavode. Pri svojem delu se srečuje tudi s podjetniki, ki potrebujejo svetovanje pri zagonu svoje dejavnosti in v fazi rasti svojega podjetja. Predava teme s področja stroškovnega in poslovodnega računovodstva na Visoki šoli za računovodstvo in finance, predmet Računovodstvo za podjetnike na GeaCollege - Fakulteti za podjetništvo, na višji šoli pa poleg ostalega tudi predmet Analiza bilanc z revizijo. Piše tudi znanstvene članke za revijo Poslovodno računovodstvo in strokovne prispevke za konference, ki jih organizira Inštitut za poslovodno računovodstvo (Konferenca o notranjem poročanju, Konferenca o analizi poslovanja).

USPOSABLJANJE JE NAMENJENO: mikro, malim in srednje velikim podjetjem ter potencialnim podjetnikom.
Udeležba na usposabljanju je za udeležence brezplačna.

PRIJAVE in DODATNE INFORMACIJE: Prijave so obvezne do srede, 11. septembra 2019, na telefon: (04) 506 02 20 (Jana Šifrar) ali e-pošto: jana.sifrar@ra-sora.si, kjer so na voljo tudi za dodatne informacije.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Datoteke

Vabilo


Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si