Aktualno

Sprejem olimpijcev

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

23.5.2018

Župan Milan Čadež je sprejel letošnje olimpijce, skakalki Emo Klinec in Niko Križnar ter biatlonca Lenarta Oblaka, ki so se udeležili Zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, Južni Koreji. Nika Križnar je poskrbela za najboljšo uvrstitev med dekleti na ženski skakalni preizkušnji s sedmim mestom, Ema Klinec pa je tekmovanje končala na 14. mestu. Lenart Oblak, ki je na biatlonskem štafetnem tekmovanju zamenjal Jakova Faka, pa je skupaj z ekipo pritekel na 10. mesto v štafeti 4 x 7,5 km, moški.

Ob tem pa je vredno omeniti in pohvaliti tudi druge njihove uspehe v zadnjih dveh sezonah: Ema Klinec je na tekmi Mladinskega svetovnega prvenstva 2017 v ameriškem Park Cityju osvojila eno zlato ter dve srebrni medalji. Na Mladinskem svetovnem prvenstvu 2018 v švicarskem Kandterstegu pa ja osvojila srebrno medaljo med posameznicami, na moštveni tekmi pa je skupaj z ekipo osvojila zlato medaljo in se veselila naslova ekipnih svetovnih prvakinj. Nika Križnar je na tekmi Mladinskega svetovnega prvenstva 2017 v ameriškem Park Cityju osvojila zlato, srebrno in bronasto medaljo. Na Mladinskem svetovnem prvenstvu 2018 v švicarskem Kandterstegu pa je postala prvakinja in osvojila zlato medaljo med posameznicami, na moštveni tekmi pa je skupaj z ekipo osvojila zlato medaljo in se veselila naslova ekipnih svetovnih prvakinj. Lenart Oblak je v svetovnem pokalu leta 2017 osvojil 35. mesto v Anterselva, posamično, 74. mesto v Kontiolahti, sprint in 77. mesto v Östersund v individualnem tekmovanju.

Župan je domačim, poljanskim olimpijcem čestital za odlične športne rezultate, ki so jih dosegli na Zimskih olimpijskih igrah 2018 v Pjongčangu in jim zaželel veliko športne sreče tudi v prihodnjih tekmovalnih sezonah. Olimpijci pa so ob tem izrazili veselje in zadovoljstvo, da v domačem kraju cenimo in opazimo njihovo delo in uspehe.

Fotogalerija

Nika Križnar
Dostopnost