Aktualno

Smučišče Stari vrh v celoti poplačalo banko Heta

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

1.3.2018

Podjetje STC Stari vrh, d.o.o., je do konca januarja 2018 s pomočjo gospodarstva in občin Gorenja vas – Poljane in Škofja Loka v roku poplačalo ves dolg upniku Banki Heta, ki ga je smučišče v letih 2005 do 2008 najelo za nakup šestsedežnice, ratrakov in drugih naprav na smučišču. Po sporazumu, ki je bil podpisan lanskega septembra, se je odkup izvedel za 900.000 eur, preostali dolg v višini 2.470.000,00 eur pa je bil v celoti odpuščen in odpisan.

Realizacija sporazuma predstavlja odločilni mejnik v dolgoročni stabilizaciji smučišča tako za podjetje STC Stari vrh, d.o.o., ki je eden ključnih generatorjev razvoja turizma širšega območja, ki ustvarja delovna mesta tudi v smučišču spremljajočih dejavnostih, v njegovem zaledju pa že desetletja deluje in se na novo vzpostavlja večje število kmečkih turizmov, gostišč in nosilcev namestitvenih kapacitet.

Smučišče se bo odslej lahko usmerjalo v razvoj celoletnega rekreativnega središča ter investiralo v nove produkte ter posodobitve in smučišču spremljajočo ponudbo. Smučišče že sedaj zaradi kvalitetne ponudbe, razvejanih prog, lahke dostopnosti in izjemno atraktivne nočne smuke postaja eno najbolj priljubljenih srednje velikih slovenskih smučišč s potencialom nadaljnjega razvoja turistične ponudbe.

V prihodnje si obetamo še več sinergičnih učinkov na razvoj gospodarstva, vsem podjetjem, ki so pristopili k sanaciji dolga, se zato ob tej priliki še enkrat zahvaljujemo za podporo.

Dostopnost