Aktualno

Sanacija brežine Visoko na cesti Škofja Loka - Gorenja vas

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

30.7.2018

DRI upravljanje investicij, Družba za razvoj infrastrukture, d.o.o. sporoča, da je s projektom "Sanacije brežine Visoko" ocenjena količina geotehničnih paličnih sider (antikorozijsko zaščitena z vročim cinkanjem) in visokonateznih mrež potrebnih za sanacijo brežine bila premajhna zato je bilo potrebno naročiti in dobaviti potrebno manjkajočo količino slednjih.

Dela bodo zaključena do 30. avgusta 2018, razen v primeru, da bi se pojavile zelo neugodne vremenske razmere, ko ne bi bilo možno izvajati del.

Sidra in mreže so dobavljena, z vgradnjo se bo pričelo predvidoma 16.7.2018. Dokončanje izvedbe sanacije brežine s sidri in mrežami je predvidno do 15.8.2018. Vzporedno z dokončanjem zaščite brežin bodo potekala tudi preostala dela (odvodnjavanje v območju zidu, zatravitev, vzpostavitev začasnih dostopnih poti v prvotno stanje ipd). 

V času vrtanja za palična sidra na območju pred obstoječim armiranobetonskim zidom, vrtalna naprava sega v prosti profil vozišča, zato bo potrebna v tem času polovična zapora ceste. Sledenja bo izvedena preko dneva na način, da je jutranja prometna konica vodena še dvosmerno, potem pa enosmerno izmenično. Tak način vodenja se predvideva v naslednjih dveh do treh tednih.

V ostalem času bo večina del potekala neposredno ob državni cesti in bo tudi promet v tem času voden na način kot je voden trenutno, dvosmerno po zoženih pasovih z omejitvijo hitrosti.

Dostopnost