Aktualno

Prostofer - veliko zanimanje za prevoze

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

6.5.2021

Prostofer, projekt prevozov na klic za starejše, je v občini Gorenja vas - Poljane v sodelovanju z zavodom Zlata mreža kljub epidemiji res lepo zaživel. Našim starejšim občanom, ki ne vozijo sami, nimajo svojcev in zaradi bolezni ne morejo koristiti javnega prevoza, smo z brezplačnimi prevozi omogočili lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, prevoze do javnih ustanov, trgovskih centrov ipd.

V teh neugodnih koronačasih smo v pol leta opravili 50 prostovoljnih prevozov. Gre predvsem za prevoze v zdravstvene ustanove v Škofjo Loko, Ljubljano, Jesenice in Golnik, prevozov z namenom, da se je potnike odpeljalo po različnih opravkih pa je bilo malo. Občani, ki potrebujejo prevoz, naj pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 10 10, kjer bodo zabeležili njihove podatke ter lokacijo željenega prevoza. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delavnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred željenim prevozom.

Trenutno imamo šest prostovoljnih šoferk in šoferjev, ki sodelujejo pri projektu in glede na to, da se je projekt tako dobro prijel in se prevozi med tednom izvajajo skoraj vsak dan, so lepo povabljeni vsi, ki bi še želeli sodelovati kot prostovoljni voznik, da se javijo na telefonsko številko 04 518  11 12 ali po e-pošti jana.oblak@obcina.gvp.si.

Naši vozniki prostovoljci so ključni, da se ti prevozi starostnikov lahko izvajajo. Gre za ljudi z velikim srcem, ki jemljejo svojo humanost za samoumevno in častno dejanje.

Dostopnost