Aktualno

Povezava iz Todraža v Žirovski vrh in naprej prek novega mosta

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

29.12.2014

Prebivalci Brebovnice in Žirovskega vrha si bodo zapomnili letošnji Božič, saj se lahko spet vozijo po najbližji cesti v dolino in to čez nov most. Oktobrsko močno deževje je starega tako poškodovalo, da varen promet ni bil možen, po kasnejših ocenah pa tudi popravilo ne.

Na občini Gorenja vas - Poljane se je sprejela odločitev, da se zgradi nov most in s tem ciljem se je izpeljalo vse ustrezne postopke. Že takrat se je načrtovalo, da bi most vsaj za osebni promet odprli do novega leta, seveda, če bo vreme gradbincem naklonjeno. Glavni izvajalec Topos Hotavlje d.o.o. s podizvajalcem, Zidarstvom Stanonik, je z deli na terenu pričel dne 20. novebra 2014 in v rekordnem času dela tudi zaključil.

Domačini so ob slovesnosti pripravili lep kulturni program, novi pridobitvi se je tudi nazdravilo, domači župnik, gospod Gregor Luštrek, ga je blagoslovil. Trak so prerezali predsednica KS Gorenja vas Mirjana Možina, direktor glavnega izvajalca Topos, Tomaž Potočnik, in župan Milan Čadež.

Strošek celotne investicije, ki ga je pokril občinski proračun in je zajemal rušenje močno poškodovanega mostu, izdelavo celotnega novega mostu s pripadajočim kamnitim oblaganjem struge in tlakovanjem struge pod mostom ter izdelavo PZI projektne dokumentacije, je znašal 47.580,00 EUR z DDV.

Še vedno pa ostaja grenak priokus, saj je ta strošek, ki zelo obremenil občinski proračun nastal zaradi neurejene struge potoka Brebovnščica v preteklosti s strani pristojnih državnih inštitucij in bi, ob primernem vzdrževanju struge, bil bistveno manjši ali pa ga sploh ne bi bilo!!!

Fotogalerija

Dostopnost