Aktualno

Poplavno urejanje Poljan je v polnem zamahu!

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

17.8.2020

Poplavno urejanje Poljan je v polnem zamahu! Dela tečejo po načrtih oziroma še nekoliko hitreje kot je predvideno v sklopu izvedbe projekta "Ukrepi za povečanje poplavne varnosti Poljanske Sore na območju Poljan nad Škofjo Loko".

Na območju Predmosta je bila izvedena menjava dotrajanega vaškega vodovoda, v sklepni fazi je tudi ureditev prometnice proti cerkvi, ki bo asfaltirana jeseni, most čez novourejeni Brentežev graben pa je že v uporabi. Hitro napredujejo tudi dela na novem mostu čez Poljansko Soro, izvedena sta oba mostna opornika, pospešeno se izvaja gradnja mostne konstrukcije, betoniranje je predvideno v drugi polovici avgusta, sledi še izgradnja pločnikov čez most. Sora v poteku mimo Hotovlje že teče po novi strugi, v kateri so skladno s projektom vgrajene tudi odbojne kašte in jezbice. Zaključuje se tudi ureditev sotočja Sore in Hotoveljščice, kjer bo urejeno letno kopališče. Nadaljuje se urejanje brežine novega sotočja Ločivnice in Sore, v teku je gradnja novih opornih kamnitobetonskih zidov na desni strani, ki bo zaključena približno v mesecu dni, sledila bo še izgradnja opornih zidov na levi strani Ločivnice.

Občina koristi državna sredstva Direkcije RS za vode, preko 2 miljona evrov, Poljane pa naj bi bile poplavno varne konec prihodnjega leta.

Fotogalerija

Gradnja novih opornih kamnitobetonskih zidov na desni strani Ločivnice. (Foto: Anton Debeljak)
Dostopnost