Aktualno

Podpis pogodbe za gradnjo vodovodnih sistemov Lučine in Vršajn – Brda

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

11.5.2021

Župan občine Gorenja vas – Poljane je danes slovesno podpisal skoraj 3,5 milijona vredno gradbeno pogodbo za izgradnjo vodovodnih sistemov Lučine in Vršajn – Brda. Investicija obsega izgradnjo kar 18,5 km novih cevovodov in rekonstrukcijo petih vodohranov, predvsem pa vključitev dodatnih virov kvalitetne pitne vode za osrednji vodooskrbni sistem občine. Gradnjo bo na območju Lučin izvajalo podjetje Lavaco, d.o.o., iz Ljubljane, za območje Vršajn – Brda pa Zidgrad, d.d., iz Idrije. Ambiciozen in obsežen projekt se bo izvajal v dveh letih, 62% upravičenih stroškov pa prispeva Evropska unija iz Kohezijskega sklada in Republika Slovenija na osnovi uspešne prijave za projekt Oskrba s pitno vodo v Porečju Sore 2.

Vsi sogovorniki na današnji tiskovni konferenci so se strinjali, da je za realizacijo tako zahtevnega projekta ključno dobro sodelovanje pri izvedbi projekta ter spoštovanje pogodbenega roka do septembra prihodnje leto, kar zagotavlja uspešno pridobivanje nepovratnih sredstev.

Za vse vodovodne odseke so že pridobljena gradbena dovoljenja in vsa potrebna soglasja ter služnostne pogodbe, zato se bo gradnja lahko pričela nemudoma po uvedbi v delo oziroma še pred začetkom poletja.

Datoteke

Vabilo


Fotogalerija

Od leve proti desni:  Igor Božič, direktor podjetja Zidgrad, d.d., Milan Čadež, župan in Roman Štrukelj, prokurist podjetja Lavaco, d.o.o.. Foto: Bernard Strel
Dostopnost