Aktualno

Nov Odlok o ravnanju s komunalnimi odpadki in drugimi vrstami odpadkov

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

28.8.2019

Obveščamo vas, da je v veljavo stopil Odlok o ravnanju s komunalnimi odpadki in drugimi vrstami odpadkov v Občini Gorenja vas - Poljane (Uradni list RS, št. 50/19), ki prinaša nekaj sprememb v smeri povečanja količine zbranih odpadkov po sistemu zbiranja od vrat do vrat in s tem zmanjšanja onesnaževanja okolja kot npr. zaradi kurjenja odpadkov v pečeh ali v naravi, kot tudi izboljšanja izgleda ekoloških otokov in s tem tudi podobo naših krajev.

Za ta namen se vsa odjemna mesta enotno opremijo z zabojniki/vrečami, tako da se na vsakem odjemnem mestu za embalažo (iz kovin, plastike in sestavljenih materialov) na območju z dvakrat mesečnim zbiranjem zagotovi volumen najmanj 24 l/osebo oz. na območju z enkrat mesečnim zbiranjem volumen najmanj 30 l/osebo.

V občini nastane mesečno v povprečju nekaj nad 40 l embalaže na osebo. Za ostanek komunalnih odpadkov znaša enoten volumen najmanj 20 l/osebo.

Vsa gospodinjstva, ki jih navedena sprememba zadeva (oprema objekta z večjim zabojnikom ali prevzem dodatnih vreč) bodo o tem obveščena pisno.

Dostopnost