Aktualno

Direktor Maratona Franja BTC City na obisku pri županu

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

20.5.2021

V četrtek, 20. maja 2021, je občino obiskal Gorazd Penko, direktor Maratona Franja BTC City v spremstvu Urše Pintar, ključne pomočnice Gorazda Penka za Maraton Franja.

Namen obiska je bila seznanitev župana z odločitvijo organizacijskega odbora 40. Maratona Franja BTC City 2021, da se 40. maraton Franja BTC City organizira drugi junijski vikend, 12. in 13. junija 2021.

Po tradiciji bo proga Maratona Franja potekala od starta v BTC Cityju do Logatca in Kalc in nato proti Godoviču. Iz Godoviča se bodo kolesarji spustili proti Idriji in Želinu ter nato proti Cerknemu. Sledil bo vzpon do Kladja, nato pa se bo pot spustila do Trebije in proti Gorenji vasi, kjer naj bi prve udeležence pozdravili med enajsto in dvanajsto uro. Pot bodo nato nadaljevali proti Škofji Loki, se peljali proti Jeprci, Vodicam, Tacnu in nazaj do cilja, ki bo v BTC Cityju. Mali maraton bo dolg 97 kilometrov in bo potekal na progi Ljubljana - Dobrova - Horjul - Vrzdenec - Lučine - Gorenja Vas - Škofja Loka - Vodice - Tacen - Ljubljana. 

V nedeljo, 13. junija 2021, bo potekala tudi zaključna etapa 27. dirke Po Sloveniji 2021, v okviru katere bodo profesionalni kolesarji premagali vzpon do Suheha dola in spust do Gorenje vasi in po Poljanski dolini do Škofje Loke.

Vsem kolesarjem želimo obilo užitkov in športnih uspehov.

 

 

Dostopnost