Aktualno

Finale balinanja v utrdbi na Golem vrhu

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

30.1.2017

V soboto, 28. januarja, smo pod streho spravili že 6. tekmovanje v balinanju z lesenimi kroglami.
Prvo mesto sta zasedla tekmovalca ekipe Videm, drugo je pripadlo ekipi Gostilne Jager, tretje mesto pa sta zasedla tekmovalca ekipe Aldes iz Poljan.

V soboto, 28. 1. 2017, smo pod streho spravili že 6. tekmovanje v balinanju z lesenimi kroglami v podzemni utrdbi Rupnikove linije na Golem vrhu. Tekom dneva se je v finalnem tekmovanju pomerilo osem ekip, ki so bile med seboj zelo izenačene, zato je bilo za zmago potrebno imeti tudi malo sreče.
Prvo mesto sta zasedla tekmovalca ekipe Videm, drugo je pripadalo ekipi Gostilne Jager, tretje mesto pa sta zasedla tekmovalca ekipe Aldes iz Poljan.
Obiskovalci, ki so prišli v utrdbo na Goli vrh, so lahko navijali za tekmovalce, lahko so si ogledali stalno zbirko in utrdbo pod strokovnim vodstvom ali pa so za nagrado domov odnesli celo pršut, pod pogojem, da so pravilno ugotovili njegovo težo, ki se je zibala v enem izmed dvoran utrdbe. Za dobro voljo je poskrbela tudi harmonika.
Tudi v prihodnje bomo nadaljevali s tradicijo balinanja v podzemni utrdbi, zato vas že sedaj vabimo na tekmovanje za 7. pokal Rupnikove linije, ki se bo predvidoma začel v mesecu decembru.

Fotogalerija

Dostopnost