Aktualno

Uspeh osnovnošolcev na 31. državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

14.4.2017

11. aprila 2017, so se v Mercator centru Kranj, kjer je potekal 31. DRŽAVNI FESTIVAL TURZMU POMAGA LASTNA GLAVA, na tržnici predstavili učenci OŠ Poljane, PŠ Javorje in PŠ Sovodenj.

OŠ POLJANE je pripravila turistično nalogo z naslovom "S Šarevčevo slivo v žepu", v njej so predstavili načrt za izvedbo kulturnega dne, kjer se obiskovalci srečajo z Ivanom Tavčarjem, spoznajo dvorec Visoko ter se poigrajo s starimi pastirskimi igrami. Za tako uspšen projekt in čudovito predstavitev so prejeli zlato priznanje za sodelovanje na festivalu.

PŠ JAVORJE je predstavila projekt na temo "Potujem, torej sem". Predstavili so prelepo okolico, veliko naravnih danosti, ki jih obdajajo, in turističnih točk, ki bi jih lahko ponudili turistom. V sodelovanju s Turističnim društvom Stari vrh, so obudili pobudo, da v okolici oblikujejo pot, ki bi vodila do zelo zanimive najdbe meteorita v gozdu blizu Javorij. S skupnimi močmi je nastal turistični proizvod - učna pot "Iskanje izgubljenega koščka vesolja", ki je privlačna in zanimiva predvsem za otroke. Za izdelano nalogo so prejeli srebrno priznanje na državnem nivoju.

PŠ SOVODENJ se je predstavila z raziskovalno nalogo "Potujem in raziskujem". Učenci so predstavili pot po Podosojnški grapi, preko Laniš in navzdol na Sovodenj, po poti so predstavili naravne in zgodovinske značilnosti in reševali naloge. Njihov cilj je, da so naloge izvedljive, uporabne in jih resnično udejanijo. Za odlično predstavo nalog in razstave so pridobili srebrno priznanje.

Vsem udeležencem čestitke za dosežen uspeh.

Fotogalerija

PŠ Sovodenj
PŠ Sovodenj
PŠ Javorje
PŠ Javorje
PŠ Javorje
OŠ Poljane
OŠ Poljane
Dostopnost