Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom
Seje občinskega sveta

Uporabno

15. september 2017

Pregled koles

V okviru Evropskega tedna mobilnosti Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu vabi na brezplačen pregled koles, ki bo v četrtek, 21. septembra 2017, od 12. do 17. ure na parkirišču pod Sokolskim domom v Gorenji vasi.

Vljudno vabljeni!

14. september 2017

Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest

Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest v Občini Gorenja vas - Poljane v času kampanje za volitve predsednika republike.

05. september 2017

Od mostička do mostička že trinajstič

Že tradicionalno je prvo septembrsko soboto v Todražu potekal že 13. tradicionalni vaški piknik »Od mostička do mostička«. Preko popoldneva in poznega večera se je zbralo več kot 250 vaščanov in vaščank Dolenje in Gorenje Dobrave ter Dobravšc in tistih, ki imajo v teh vaseh korenine. Organizacijo dogodka je bila letos zaupana mladi generaciji pod vodstvom Tine in Matije Oblaka-Šepcova, ki je svoje delo opravila več kot odlično.

 » preberi več

29. avgust 2017

Sto let povesti Cvetje v jeseni

Na Visoški domačiji v Poljanski dolini je bilo minuli konec tedna vse v znamenju stoletnice povesti Cvetje v jeseni.

To častitljivo obletnico smo pričeli s predstavitvijo povesti Cvetje v jeseni v poljanskem narečju, odprtjem dopolnjene Tavčarjeve zbirke s knjižnico v dvorcu Visoko, muzikalom Cvetje v jeseni, tenisom v belem na novo odprtem teniškem igrišču, pohodom po novi tematski poti na Blegoš in zaključili s postavitvijo novega doprsnega kipa dr. Ivana Tavčarja v kapelico nad dvorcem.

 » preberi več

28. avgust 2017

Pohod po poti Cvetje v jeseni uspel

Pohod na lepo sončno nedeljo s prek 300 udeleženci je čudovito uspel.

 » preberi več

21. avgust 2017

Volitve predsednika republike 2017 - zbiranje podpisov volivcev

Upravna enota Škofja Loka obvešča volivce, da od ponedeljka, 21. 8. 2017, do vključno srede, 27. 9. 2017, poteka oddaja podpor volivcev v postopku določanja kandidatur za predsednika republike.

Podporo je mogoče oddati tudi na Krajevnem uradu v Gorenji vasi, in sicer vsak torek (od 1. 9. 2017 dalje) med 8. in 15.30 uro.

 » preberi več

17. avgust 2017

Prometna ureditev pri Osnovni šoli Poljane

Gradnja prometnih ureditev pri osnovni šoli Poljane je v polnem teku. Te dni je pričel z deli tudi izvajalec Direkcije RS za infrastrukturo, ki gradi nov izvoz iz regionalne ceste, zgradili bodo tudi nov odstavni pas za leve zavijalce ob glavni cesti. Že pred tem pa je z del začel izvajalec občine, ki gradi krožno obračališče za šolske kombije, do koder bodo lahko varneje pripeljali svoje otroke tudi starši osnovnošolcev, dodatno bo urejeno manjše parkirišče. Pričakujemo, da bo izboljšanje sedaj izredno neugodnega prometnega režima pred šolo Poljane v celoti urejeno že pred praznovanjem 20. obletnice Osnovne šole Poljane v drugi polovici letošnjega septembra.

17. avgust 2017

Praznovanje ob 100-letnici povesti Cvetje v jeseni

V letošnjem letu mineva sto let, odkar je Tavčarjeva povest Cvetje v jeseni v nadaljevanjih začela izhajati v podlistku Ljubljanskega zvona. Občina Gorenja vas - Poljane in Loški muzej Škofja Loka bomo to častitljivo obletnico obeležili s serijo dogodkov na Visoški domačiji v Poljanski dolini, ki bodo potekali od 24. do 28. avgusta 2017. Več o posameznih dogodkih si lahko preberete v priloženem vabilu.

11. avgust 2017

Restavratorska dela na Tavčarjevem dvorcu se nadaljujejo

Zaključku se približuje že peti prostor na Tavčarjevem dvorcu na Visokem, imenovana, »cimer za posle«, ki bosta skupaj z črno kuhinjo namenjena za gostinsko ponudbo. Dela izvaja Restavratorski center Zavoda za varstvo kulturne dediščine, naslednje leto se pa planira še osrednji jugozahodni prostor.

 » preberi več

31. julij 2017

Redno letno asfaltiranje 2017

V okviru javnega naročila je bil izbran izvajalec Gorenjska Gradbena Družba d.d.. Dela obsegajo fino pripravo in asfalterska dela, to je sanacijo obstoječih asfaltnih vozišč, asfaltiranje makadamskih občinskih cest in izdelavo grbin. Sanacija zajema predvsem redno vzdrževanje dotrajanih odsekov cest (krpanje asfalta, preplastitve obstoječih asfaltov in sanacije manjših usadov). Dela rednega letnega asfaltirana 2017 so se pričela 26.6. v KS Sovodenj, kjer so izvedeni vsi odseki. Dela so se nadaljevala v KS Trebija in KS Gorenja vas in KS Lučine.

 » preberi več

Najnovejša številka

20.07.2017
Podblegaške novice julij - avgust 2017

Uredništvo

Telefon: 041 456 469

E-pošta: podblegaske.novice@gmail.com

Koledar dogodkov

Pod označenimi datumi se nahajajo podrobne informacije o posameznih dogodkih.

» dodaj dogodek

Vpišite vaš e-poštni naslov in kliknite na gumb "Pošlji"

» pošlji

Aktualno

    Pregled koles

    V okviru Evropskega tedna mobilnosti Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu vabi na brezplačen pregled koles, ki bo v četrtek, 21. septembra 2017, od 12. do 17. ure na parkirišču pod Sokolskim domom v Gorenji vasi.

    Vljudno vabljeni!

Kontakt