Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

08. marec 2018

PREVZELI VODSTVO V AKCIJI TURISTIČNA PATRULJA, SVET 24

V sklopu akcije časopisa Svet 24, kjer so tuji turisti ocenjevali razvitost turizma po občinah v Sloveniji, je občina Gorenja vas-Poljane do sedaj prejela največ točk. V igri je samo še ena občina v naslednjem vikendu. Podelitev se bo zgodila, 14. aprila 2018, v Termah Dobrna.

 

V konkurenci s šestnajstimi drugimi občinami iz različnih področij Slovenije, uspeh ni bil kar samoumeven. Ocenjevala se je urejenost ter videz kraja, njegova čistoča, promet, javni prevozi, kažipoti. Oceno so podali tudi za nastanitev, kjer so bivali. Točke so bile dodeljene še za kulinarično ponudbo, ponudbo kulturnih vsebin, ponudbo športnih dejavnosti ter rekreacije in zabave. Pozornost je bila usmerjena tudi na ponudbo spominkov, spletno stran kraja in znamenitosti ter odpiralni čas TIC-a. Velik vpliv pa je imela profesionalnost, prijaznost in gostoljubnost ponudnikov in seveda splošni vtis obiska.

 

Že naslov današnjega časopisa Svet 24: ''S super izleta sta se čilenec in španec vrnila z medaljo'', pa priča o tem, da ju je Poljanska dolina res navdušila.

 

Ob prihodu v Gorenjo vas sta se Juan Carlos in njegov prijatelj Andres  najprej zglasila v pisarni Zavoda Poljanska dolina, kjer sta dobila polno namigov kaj naj obiščeta.  Poizkusili smo se  jima posvetiti čim več pozornosti in organizirati čim več ogledov. Za predstavnika države Čile in Španije je bilo v poljanski dolini marsikaj čisto nova izkušnja. Svojevrsten vtis jima je zagotovo pustila s snegom bogata zima.

 

Prvi dan sta obiskala Šubičevo hišo, kjer sta bila navdušena nad samo zgodbo hiše in sploh nad prisrčnostjo vodnika Borisa Oblaka. Ko pa je narisal še njuni karikaturi, pa sta se od srca nasmejala sama sebi. Pot ju je nato zanesla v sirarno Pustotnik, kjer sta okušala mlečne dobrote in občudovala urejenost kmetije, zvečer pa sta si privoščila še sankanje na Starem vrhu. Prvič sta sedela na sankah in se nanje hitro privadila. Predvsem jima je bila všeč hitrost, ki sta jo na sankanju dosegla. Navdušena nad novimi dogodivščinami sta noč prespala na Hotavljah pr' Boštjanovc.

 

Naslednji dan je sledila adrenalinska vožnja do Golega Vrha in ogled utrdbe Rupnikove linije. Navdušena sta bila nad njeno velikostjo, dovršenostjo in skrivnostnostjo. Piko na i je dala še tekma v balinanju. Hitro smo imeli sestavljeni ekipi: Čile - Španija in Slovenija - Poljanska dolina. Igra je bila tesna in napeta, a kljub vsemu so na koncu zmagali gostje. Po dobri igri je nujno kaj dobrega tudi pojesti. Odpravili smo se v idilično okolje - v Mlin, k Olgi in Janezu. Tam sta nas najprej pozdravila v svoji stari opravi in pokazala kako se iz lesa izteše korito in žleb. Naša dva gosta sta se v tem tudi poizkusila in prav dobro jima je šlo. Prazni želodčki pa so že 'zavohali', da Olga pripravlja nekaj dobrega in domačega! V topli hiši, za kmečko mentrgo smo bili postreženi, da je bilo veselje! Še topel domač kruh z zaseko, dišeč zeliščni čaj in tudi kakšnega 'takratkega' smo obrnili po grlu! Po dobri hrani pa se spodobi še malo pokuriti nabrane kalorije. Odpravili smo se na peš turo v Zalo, kar v celi sneg smo zagrizli in prisopihali do medvedke Štefke. Navdušenja nad snegom nista skrivala in sta povedala, da je bila to ena najbolj nepozabnih doživetij.

Dan nam je hitro minil in na koncu smo ugotovili, da smo bili krasna druščina, preprosta, vesela in zabavna. Skupaj smo zaključili prekrasno soboto in si izmenjali kontakte, da bomo lahko ostali povezani.

 

Vemo, da smo se res odrezali maksimalno in hvala vsem, ki ste mi pri tem pomagali! Največje veselje vsega pa je, da smo dosegli najvišje število točk v tej akciji nasploh.

 

Uradna razglasitev bo 14. aprila 2018 v Termah Dobrna, kjer priznanje za svoj trud prejmejo najboljši uvrščeni.

 

Lucija Kavčič, v.d. direktorja

Aktualno

  Nova številka Podblegaških novic

  Nova številka Podblegaških novic.

  Ne spreglejte:
  - Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v letu 2019
  - Javni razpis za izbor kulturnih programov na področjih ljubiteljske kulturne dejavnosti, ki jih bo v letu 2019 sofinancirala Občina Gorenja vas - Poljane
  - Javni razpis za sofinanciranje turističnih dejavnosti društev za leto 2019

Kontakt