Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

01. marec 2018

Smučišče Stari vrh v celoti poplačalo banko Heta

Podjetje STC Stari vrh, d.o.o., je do konca januarja 2018 s pomočjo gospodarstva in občin Gorenja vas – Poljane in Škofja Loka v roku poplačalo ves dolg upniku Banki Heta, ki ga je smučišče v letih 2005 do 2008 najelo za nakup šestsedežnice, ratrakov in drugih naprav na smučišču. Po sporazumu, ki je bil podpisan lanskega septembra, se je odkup izvedel za 900.000 eur, preostali dolg v višini 2.470.000,00 eur pa je bil v celoti odpuščen in odpisan.

Realizacija sporazuma predstavlja odločilni mejnik v dolgoročni stabilizaciji smučišča tako za podjetje STC Stari vrh, d.o.o., ki je eden ključnih generatorjev razvoja turizma širšega območja, ki ustvarja delovna mesta tudi v smučišču spremljajočih dejavnostih, v njegovem zaledju pa že desetletja deluje in se na novo vzpostavlja večje število kmečkih turizmov, gostišč in nosilcev namestitvenih kapacitet.

Smučišče se bo odslej lahko usmerjalo v razvoj celoletnega rekreativnega središča ter investiralo v nove produkte ter posodobitve in smučišču spremljajočo ponudbo. Smučišče že sedaj zaradi kvalitetne ponudbe, razvejanih prog, lahke dostopnosti in izjemno atraktivne nočne smuke postaja eno najbolj priljubljenih srednje velikih slovenskih smučišč s potencialom nadaljnjega razvoja turistične ponudbe.

V prihodnje si obetamo še več sinergičnih učinkov na razvoj gospodarstva, vsem podjetjem, ki so pristopili k sanaciji dolga, se zato ob tej priliki še enkrat zahvaljujemo za podporo.

Aktualno

  Nova številka Podblegaških novic

  Nova številka Podblegaških novic.

  Ne spreglejte:
  - Javni razpis za dodelitev pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v letu 2019
  - Javni razpis za izbor kulturnih programov na področjih ljubiteljske kulturne dejavnosti, ki jih bo v letu 2019 sofinancirala Občina Gorenja vas - Poljane
  - Javni razpis za sofinanciranje turističnih dejavnosti društev za leto 2019

Kontakt