Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

19. julij 2017

Dezinfekcija vode v kopališču Kopačnica

Kot je obiskovalcem kopališča v Kopačnici že dobro znano, je voda iz toplega vrelca pri Topličarju izjemne kakovosti in je že v daljni preteklosti veljala za zdravilno zaradi vsebnosti žveplenih in drugih zdravilnih snovi, ki zlasti dobrodejno vplivajo na zdravljenje kožnih bolezni.

Navedene izjemne lastnosti topliške vode postajajo čedalje širše prepoznavne, kar privablja vedno večje število obiskovalcev, zaradi česar je kljub stalnemu pretoku vode iz globinskega vrelca potrebno zagotavljati le minimalno kloriranje vode, da bi preprečili onesnaženje kopalne vode zaradi vstopa kopalcev v bazen in zadostili prav vsem izjemno zaostrenim standardom kopalne vode, kot so določeni z državnimi predpisi. Predpisane zahteve za bazensko kopalno vodo so namreč strožje, kot veljajo za naravna kopališča. Dezinfekcija vode se bo izvajala v odvisnosti od vsakokratnih kemijskih in mikrobioloških analiz, ki se poleg rednega praznjenja in čiščenja bazena konstantno izvajajo za zagotavljanje tekočega spremljanja kakovosti vode, kot je predpisana za siceršnja bazenska kopališča v Republiki Sloveniji. S tem bomo še izboljšali že sicer vrhunsko kakovost kopalne vode v Kopačnici, ki se odlikuje po izjemnih lastnosti, ki jim niti na medregionalni ravni ni primerjave. Verjamemo, da bomo s tem poleg spoštovanja predpisanih normativov za kakovost kopalne vode zadostili tudi pričakovanjem kopalcev v Kopačnici, katere pa posebej naprošamo za upoštevanje izvajanja higienskih navodil na območju bazena.

Kontakt