Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom
Seje občinskega sveta

Uporabno

NOVA ŠPORTNA DVORANA GORENJA VAS

Dela na novi Športni dvorani so se pričela izvajati. Pripravljalna dela in organizacija gradbišča ter večji izkopi so že narejeni. Med pripravljalnimi deli je bila postavljena gradbiščna tabla, gradbiščna ograja, urejen nov varen dostop za šolarje, urejena dovozna rampa, odklop objekta iz električnega omrežja, odklop sistema centralnega ogrevanja in vodovodnega sistema. Enako so že zaključena tudi rušitvena dela, ki so vključevala odstranitev notranje in zunanje opreme in naprav, z ločevanjem gradbenih odpadkov. Nato je sledilo rušenje same konstrukcije dvorane, ki je vključevalo odstranitev strehe, rušenje jeklenih in betonskih strešnih nosilcev, odstranitev stavbnega pohištva, rušenje zunanjih in notranjih AB ter zidanih sten. Sledila so geotehnična dela oz. izdelava AB pilotov fi 100cm za globinsko temeljenje. Narejenih je bilo 37 pilotov globine 8-14,5 m.  

Nova športna dvorana:

Narejeni so podložni betoni in horizontalna hidroizolacija. Nato je sledila izdelava prve polovice temeljne plošče in nato še druge polovice temeljne plošče. Na prvi polovici temeljne plošče so se začele izdelovati tudi AB stene. Tako je bilo narejenih glavnina AB sten pritličja, plošča nad kabinetom, garderobami in sanitarijami za obiskovalci. Trenutno se izdeluje AB plošča nad 1.nadstropjem (toplotno podpostajo in fitnes prostorom)  in plošča nad skladiščem orodij. Delno je na zunanjih zidovih narejena že tudi hidroizolacija in položena toplotna izolacija kletnih zidov. Gradnjo se nadaljuje kljub zimskim vremenskim razmeram.

Nova kotlovnica:

Narejen je bil izkop, podložni betoni, hidroizolacija in temeljna plošča na zgornjem in spodnjem nivoju. Sledila je izdelava AB sten in plošče nad zalogovnikom za sekance. Delno je bila narejena že tudi hidroizolacija in toplotna izolacija zunanjih zidov. Trenutno se izdeluje drenaža in zasip kletnih zidov, da se zagotovijo pogoji za nadaljevanje polaganje hidroizolacije in toplotne izolacije vkopanih zidov.

Zunanja ureditev

Narejena je bila nova prometna ureditev za dostop do šole in vrtca, ki je bila prilagojena novemu stanju gradbišča. Narejeno je bilo znižanje platoja ob obstoječem zunanjem igrišču (povezava spodnjega in zgornjega parkirišča), kjer bo potekala nova dostopna pot do šole in locirano novo parkirišče.

 

 

Aktualno

  Preventivno prekuhavanje vode iz javnega vodovoda Trebija - Gorenja vas - Todraž

  Občina Gorenja vas-Poljane obvešča vse uporabnike vode, ki se oskrbujejo z vodo iz javnega vodovoda Trebija – Gorenja vas - Todraž, da je zaradi izpada elektrike in zaznavne motnosti vode, priporočamo preventivno prekuhavanje pred zaužitjem do preklica.

   

  Potem, ko voda zavre, običajno zadostuje, da burno vre še eno minuto, tri minute pa povsem zadošča. Izvajamo vse potrebne ukrepe, Nacionalni laboratorij za zdravje okolje in hrano bo takoj odvzel vzorce za laboratorijske preiskave. O preklicu ukrepa preventivnega prekuhavanja pitne vode pred zaužitjem vas bomo obvestili.

   

  Hvala za razumevanje !

Kontakt