Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

Lovska pot

ČAS HOJE: 3 ure

VIŠINSKA RAZLIKA: 450 m

Pot se začne na sedlu med Selško in Poljansko dolino - na Prevalu in je speljana po grebenski poti, ki vodi proti Grebljici in naprej proti koči na Starem vrhu. Turistično društvo Stari vrh organizira na Grebljici vsako leto prireditev "Dan oglarjev" - takrat ena kopa že gori, drugo postavljajo, vse skupaj pa je popestreno s kulturnim programom in zabavo. Na Grebljici, kjer se svet malo poravna in razširi in preden se prične pot rahlo vzpenjati, na levi strani je kolovozno pot, po kateri se pot malenkost spusti, nato pa je speljana po zgornji gozdni poti, ki vodi mimo večjega rezervoarja in po pobočju nad vikendi. Nekaj metrov naprej od manjšega zajetja za rezervoar se desno odcepi lovska steza, ki vodi preko razmeroma strmega pobočja nad Plešnico, ki je bilo nekoč golo, poraslo le s praprotjo. Sedaj je pobočje v glavnem poraslo z gozdom, ki preprečuje proženje plazov v zimah z obilo snega. Steza je mestoma zelo ozka, zato je potrebna previdnost. Nad vasjo Podvrh je pot speljana med skalami in skalnimi robovi in zelo lepo razgledna. Steza pripelje na sedlo med Starim in Mladim vrhom, ki ga domačini imenujejo na Jamah, saj naj bi tu nekoč kopali jame, v katere so lovili volkove in medvede. Lovska pot se tu konča, priporočamo pa še vzpon na Mladi vrh. Na sedlo namreč po grebenu Starega vrha pripelje Loška planinska pot, ki se nadaljuje na Mladi vrh in naprej proti Koprivniku. Z Mladega vrha je pot speljana nazaj po isti poti do sedla in preko grebena ali pa položnejšo po severnem pobočju Starega vrha, ki vodi mimo koče na Starem vrhu. Povratek z Mladega vrha je mogoč tudi po njegovem južnem pobočju, kar pomeni, da je pot speljana v smeri Koprivnika do sedla Brda in se nato spušča do vasice Podvrh, skozi naselje vikend hišic do Četene ravni in nazaj na Preval. 
 

Aktualno

    Dela na dvorcu Visoko

    Zavod Poljanska dolina obvešča, da ogled dvorca Visoko predvidoma do maja ne bo mogoč zaradi izvajanja investicijskih del. Investicijo izvaja Občina Gorenja vas - Poljane, v okviru investicije pa v dvorcu urejamo kleti, gostinski sobi, toaletne prostore, dvigalo ter hidroizolacijo objekta.

    O datumu odprtja kavarne in pričetka vodenih ogledov zbirk vas kmalu obvestimo. 

    Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Kontakt