Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom
Seje občinskega sveta

Uporabno

Pot na Sv. Urbana

ČAS HOJE: 2 uri

Z avtomobilom se pripeljemo do Gorenje vasi in nadaljujemo vožnjo levo čez most (Poljanska Sora) ter nato znova zavijemo levo, skozi Dolenjo in Gorenjo Dobravo. Kmalu za domačijo pri Brodarju, ki stoji tik ob cesti na Gorenji Dobravi, zavijemo levo čez most, kjer prečkamo Brebovščico. Tu se pojavi tudi prva usmerjevalna tabla. Nato zavijemo desno, kjer lahko ob panoramski tabli parkiramo. Pot nadaljujemo v hrib po vzpenjajoči se gozdni cesti, do Mežnarjeve hiše. Pri hiši zavijemo desno in se vzpnemo do cerkve Sv. Urbana (5 minut) in se nato od cerkve vrnemo nazaj k Mežnarjevi domačiji in nadaljujemo pot naravnost proti vrhu hriba. Na hribu pri kozolčku je prijeten razgled na Gorenjo vas in slikovito hribovje v ozadju. Po cesti, ki vodi skozi gozd, pridemo do kmetije pr' Lukc, tu si lahko nekoliko odpočijemo in razgledamo po valovitih pobočjih, posejanih s samotnimi kmetijami. Pot se zatem še rahlo vzpenja, nadaljuje po ravnini in se nato rahlo spusti. Spust nas pripelje do kmetije Jesenko, pot nadaljujemo za hišo, proti gozdu in po gozdni cesti do Vinharij. Ob poti lahko občudujemo izjemno lepo rastišče šmarnic. Kmalu prispemo do turistične kmetije Ljubica, kjer nam lahko postrežejo domačo hrano in pijačo. Od kmetije Ljubica se po drugi poti spustimo nazaj v dolino. Sprehodimo se po travnati poti do kmetije pr' Polejnšk. Od tu se po makadamski cesti še naprej spuščamo navzdol in pot nas skozi gozd pripelje v dolino. Pri kmetiji pri Potokarju zavijemo na desno proti Todražu in nato znova desno proti Gorenji vasi. Prečkamo most čez Brebovščico, zavijemo desno in ponovno smo pri avtomobilu. Pot je lahko, dovolj senčna in primerna za vse starostne skupine.


Aktualno

    Slavnostna akademija s podelitvijo občinskih priznanj za leto 2017

    V soboto, 25. novembra 2017, smo v Sokolskem domu v Gorenji vasi počastili praznik Občine Gorenja vas - Poljane in podelili priznanja Občine Gorenja vas - Poljane za leto 2017.

    Letošnji kulturni program so pripravili člani Kulturnega društva dr. Ivan Tavčar Poljane: Jerneja Bonča, Anica Berčič, Maruša Šubic, Jaka Gantar, Gašper Čadež in Andrej Šubic, ki se je podpisal tudi pod scenarij in režijo. Program sta popestrila tudi plesalca, Dunja Pustavrh in Jaka Osredkar, ki plešeta pod mentorstvom Petre Slabe.

    Po kulturnem programu so bila podeljena priznanja občine za leto 2017.

     » preberi več

Kontakt