Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom
Seje občinskega sveta

Uporabno

Pot na Bukov vrh

ČAS HOJE: 4,5 ur

Z avtomobilom se pripeljemo do Poljan, kjer je ob gostilni na Vidmu tudi informacijska točka, ob njej pa lahko parkiramo. Pot nas vodi čez most, preko reke Poljanska Sora, v Hotovljo, mimo kapelice do rojstne hiše slikarjev Šubic. Čez lesen mostiček, preko Hotoveljščice, se na desni povzpnemo po Koroški poti do kmetije Ahternik. Med hojo skozi gozd si lahko ogledamo ostanke razvalin naselja Kuzovcev. Naš naslednji postanek bo domačija pri Kamenšku, od koder je lep razgled na Cerkljansko - Škofjeloško hribovje in Julijske ter Savinjske Alpe v ozadju. Od tod se bomo vzpeli do Bukovega vrha, kjer stoji cerkev Sv. Sobote in kjer se nam kot na dlani razpre dobršen del Poljanske doline. Od cerkvice se bomo spustili na nasprotno stran do domačij Mežnar in Bukovec. Na kmetiji Mežnar si lahko ogledamo slikarska dela slikarke samorastnice, Tončke Jesenko, ki je žal že pokojna. Od tod nas bo pot vodila po položni poti ob vznožju Pasje ravni, do domačije Podskalar in nato navzdol skozi gozd mimo domačij Podskalar, Rovrar ter Boštenc do Kremenka in naprej do domačije Brdar - turistične kmetije Ljubica v Vinharjih. Od Brdarja se vračamo v dolino po robu zaselka Vinharje, mimo domačij Nacon in Pešar do Muhe, kjer je ponovno razgledna točka z lepim pogledom na Poljane. Po senožeti se nato spustimo v Hotovljo in naprej do Poljan. Pot je lepa, zanimiva in primerna za vse starostne skupine. Lahko se odločimo tudi samo za del poti in se po isti poti vrnemo.


Aktualno

    Slavnostna akademija s podelitvijo občinskih priznanj za leto 2017

    V soboto, 25. novembra 2017, smo v Sokolskem domu v Gorenji vasi počastili praznik Občine Gorenja vas - Poljane in podelili priznanja Občine Gorenja vas - Poljane za leto 2017.

    Letošnji kulturni program so pripravili člani Kulturnega društva dr. Ivan Tavčar Poljane: Jerneja Bonča, Anica Berčič, Maruša Šubic, Jaka Gantar, Gašper Čadež in Andrej Šubic, ki se je podpisal tudi pod scenarij in režijo. Program sta popestrila tudi plesalca, Dunja Pustavrh in Jaka Osredkar, ki plešeta pod mentorstvom Petre Slabe.

    Po kulturnem programu so bila podeljena priznanja občine za leto 2017.

     » preberi več

Kontakt