Domov  |  Prijava  |  Registracija

Občina
Gorenja vas - Poljane


Poljanska cesta 87
4224 Gorenja vas

Telefon: 04 518 31 00  
Fax: 04 518 31 01
E-pošta: info@obcina-gvp.si

Uradne ure:
ponedeljek: 8-12 h
sreda: 8-12 h in 14-17 h
petek: 8-12 h

travesti travesti renkli fotokopi makinası fotokopi makinası servisi ankara ankara temizlik şirketleri travesti
Občina Medobčinski inšpektorat in redarstvo Projekti občine Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja Krajevne skupnosti Komunala in GJS Urejanje prostora Gospodarstvo Kmetijstvo Turizem Izobraževanje Kultura Šport Socialno varstvo Zdravstveno varstvo Požarno varstvo Prireditve Povezave Varnost in zasebnost Sokolski dom Lokalne volitve 2018
Seje občinskega sveta

Uporabno

Čabrače - Blegoš

ČAS HOJE: 5-6 ur

Začetek poti je na Hotavljah, pri Marmorju, kjer je odcep za Leskovico in desno za Sušo ter Blegoš. Tukaj pustimo avto. Na začetku se orientiramo po markacijah Loške planinske poti, ki nas takoj nad križiščem usmerijo na staro kolovozno pot, mimo hiše v breg. Tej poti in markacijam sledimo do Čabrač, kjer najprej naletimo na staro znamenje. S sedla pred znamenjem se lepo vidi dolina Volaščice, ki je bila leta 973 leta meja loškega gospostva, in hiše vasi Volaka.  Prava planinska pot se nato začne pri kmetiji Izgorc. Sledimo markacijam in uhojeni stezi, naravnost po grebenu v breg. Ko prispemo na vrh senožeti, zadržimo korak in uživajmo v razgledu. Lepo so vidne vasi v dolini, greben Slajke in Stare Oselice, Cerkljansko hribovje s Kojco in daleč v ozadju Trnovski gozd z Golaki. Če bo naš korak dovolj tih, lahko do Prve ravni srečamo gamse in v spomladanskem jutru divjega petelina. Od ceste do vrha Blegoša je še pol ure zložne hoje, lahko pa zavijemo kar do planinske koče. Od koče, kjer smo se okrepčali, nadaljujemo pot po cesti do sedla. Tam se lahko odločimo za pot proti Črnemu kalu ali za krajšo pot, mimo zavetišča na Jelencih. Pot je gozdnata, markirana in nas vodi skozi Volako, nazaj na Hotavlje. Daljša pot nas pelje skozi Blegoške bukove gozdove do križišča na Črnem Kalu. Tukaj zavijemo ostro desno, po cesti proti Suši. Ta pot je predvsem v poletni vročini prijetno senčna.


Aktualno

    Dela na dvorcu Visoko

    Zavod Poljanska dolina obvešča, da ogled dvorca Visoko predvidoma do maja ne bo mogoč zaradi izvajanja investicijskih del. Investicijo izvaja Občina Gorenja vas - Poljane, v okviru investicije pa v dvorcu urejamo kleti, gostinski sobi, toaletne prostore, dvigalo ter hidroizolacijo objekta.

    O datumu odprtja kavarne in pričetka vodenih ogledov zbirk vas kmalu obvestimo. 

    Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Kontakt